Tuesday, April 14, 2009

Påskhelgen!

Proccesion på långfredan!

Skoldagen på långfredan avslutade vi med att Francis höll en redovisning eller framträdande eler vad man nu vill kalla det. Redovisningen handlade om påsken, vad påsken innebar och hur spanjorerna firade påsken. Muy Bien!

Klockan 8 bar det av till gamla staden, Alcudia, för att kolla på processionen. Det var mest att folk hade klätt ut sig till några dräkter som jag inte riktigt vet hur man ska beskriva. Långa skynken med en struthatt som dem hade på huvudena. Med dessa tågade dem egenom staden med musik och tända ljus. Sedan bar vissa män stora "bäddar" med t.ex Jesus på osv. Bilder kommer upp på facebook av samtliga kan ja tänka mig =)

Nu var det påskafton, tjohoo! På dagen var vissa i Palma och shoppade och kollade rundor lite. Själva firade vi våran påskdag med ett långbord på vårt fina rum, 1121, där vi hade påskfrukost. Sedan bar det av till parken för att spela lite brännboll, som ej varade så länge men det är en annan historia! På kvällen blev det utgång och lite fest för i princip alla tror ja, mycket trevligt!

Söndagen är det inte så mycket att skriva om. Alla tog det lugnt, satt på internet och kollade lite film o så. Dem flesta var även sysselsatta med att göra iordning en matsäck till bergsvandringen.

Hasta luego!

No comments:

Post a Comment